NoFF-kandidater 2020

Kandidaterna i 2020 års NoFF-omröstning är, i framslumpad ordning:

  • Mårten Svantesson
  • Anna "Åka" Davour
  • Ingemar Nordgren

Mårten Svantesson

Jag kom i kontakt med fandom 1991 då jag började läsa fanzines. Mina första kongresser gick jag på 1992. Det är också kongressande min fanac har varit koncentrerad på.

Det tog dock sin lilla tid innan jag också började arrangera kongresser; den första var Imagicon som ägde rum 2006. Just nu håller jag på med Fantastika 2020, en i raden av Swecons. En av dessa var även en Eurocon. Jag har deltagit i kongresser i bl.a. Kroatien, Irland och Frankrike.

Blir jag NoFF-delegat vill umgås och missionera om fandom på Icecon men också se mig om på Island.

Anna "Åka" Davour

Med hastigheten av en sekund per sekund reser jag genom tiden, och med mig i resepackningen har jag alltid fantastik att läsa. Under mer än halva den färd jag gjort hittills har jag också varit en del av sf-fandom. Trots det har jag aldrig besökt Island. Det vore intressant att åtgärda det nu.

Du vet kanske vad jag går för. Genom åren har jag ägnat mig åt pubmöten, kongresser, bokcirklar, fanzines, bloggar, poddar, diskussionsgrupper online.

Som fanfondsdelegat vill jag lära mig mer om hur fantastikscenen ser ut på Island, och dessutom vill jag träffa andra fans och knyta nya kontakter.

Ingemar Nordgren

Av mina 80 levnadsår har 63 tillbringats som SF-fan. 1956 gick jag förbi en kiosk och såg där Häpna nummer 1. Efter det var jag ohjälpligt fast. Först korresponderande medlem i Club Meteor. Jag tog en fil.mag. i Göteborg med huvudämne historia och doktorerade senare däri. Har även pysslat med arkeologi och vikingaskepp. I Göteborg fann jag Club Cosmos, kongresserna, skrev fanzines, lärde känna nya vänner, faktiskt även bröderna Kindberg. Ordnade egen kongress, Galcon. Har haft dåligt råd och chans att åka längre bort och nu lär vara sista chansen. Island, där jag har kontakter, passar både med historia och SF.

Åter till instruktionerna för att rösta.