NoFF-kandidater 2019

Kandidaterna i 2019 års NoFF-omröstning är, i framslumpad ordning:

  • Marie Engfors
  • Patrik Centerwall

Marie Engfors

Jag heter Marie och har hängt i fandom ungefär halva mitt liv. Livet består av att dricka te, äta choklad, läsa böcker (sortera böcker, sätta upp böcker, katalogisera böcker och gallra böcker) och uppfostra mina barn till goda fantastikläsare, samt om tid och barnvakt finnes, gå på bokcirklar, pubmöten och (svenska) sf-kongresser. Därtill är jag en smula lat, varför en del av er känner igen den här texten.

Jag vill åka till Danmark för att dricka te, läsa böcker och gå på utländsk sf-kongress utan barn. Jag är helt övertygad om att det finns te i Danmark!

Denna presentation skrevs med Iron Maidens Brave New World i hörlurarna och med en kopp Earl Grey, hot, i handen. En bit mörk choklad var också inblandad.

Patrik Centerwall

Via kongressbesök och föreningar hittade jag fandom år 2005. Efter kongressen ConCeive insåg jag att jag hade hittat hem. Jag håller det inte för omöjligt att min närvaro i fandom sedan dess inte har gått helt obemärkt förbi. Jag har varit med och arrangerat kongresser – nu senast CosCon – men också dykt upp på andra kongresser där jag ibland håller föredrag eller hamnar i paneler och försöker göra mitt bästa för att låta som om jag vet vad jag talar om.

Familjelivet och andra hobbies gör att jag kanske inte har så mycket tid över till fanniska aktiviteter som jag skulle vilja, men jag försöker åka på kongresser så ofta jag kan och är med i redaktionen för novelltidskriften Brev från Cosmos. Det skulle vara en ära att få representera svensk fandom i Danmark och stärka relationerna över sundet.

Åter till instruktionerna för att rösta.