NoFF-kandidater 2018

Kandidaterna i 2018 års NoFF-omröstning är, i framslumpad ordning:

  • Anders Pemer
  • Karl-Johan Norén

Anders Pemer

Jag gjorde debut som fan och fanzineutgivare 1987. Knappt ett år senare var jag ordförande för Nasacon 9. Jag höll i den då livaktiga Galaktiska liftarrörelsen och var aktiv i Sigma TC, och var iväg till kongresser i Sverige och Norge. Efter det pockade annat på min uppmärksamhet, men jag har varit aktiv online och besökt kongresser lite då och då, senast Swecon 2009.

Att komma till Åbo på kongress skulle vara riktigt häftigt – vem vet hur mycket liv det skulle kunna blåsa i min fanac? Sedan några år jobbar jag med två parallella utkast till fanzines. Snart kanske även en kongressrapport från Finncon 2018?

Karl-Johan Norén

Exempel på fanac som jag gjort de senaste två åren är att delta på kongresser som GAFilk (USA), Swecon (Stockholm och Uppsala), Finncon, Luncon, Quoi de Neuf (England), Worldcon 75 och Picnicon (Västerås). På världskongressen ingick jag i kommittén. Jag har skrivit kongressrapporter från samtliga dessa kongresser, och avser att göra så även från Norcon.

Förutom kongressande så ger jag ut det personliga serconzinet I stället för papper, som hittills har kommit med fyra nummer, och jag har ännu ingen orsak att sluta att ge ut det än. Jag gör dessutom mitt bästa för att förnya, ta upp och dokumentera svensk fandoms långa och på många sätt världsunika filktradition.

Åter till instruktionerna för att rösta.