NoFF-kandidater 2014

Kandidaterna i 2014 års andra NoFF-omröstning är, i framslumpad ordning:

  • Marie-Louise Thomasson
  • Olov Livendahl
  • Anders Holmström

Marie-Louise Thomasson

Marie-Louise heter jag, arkivassistent på Institutet för språk och folkminnen. Men livet handlar inte bara om jobb. Det handlar om science fiction och heavy metal också, vilka varit en röd tråd i de punkter jag aktivt medverkat på i fansammanhang. Förutom att förrättat två NoFF-auktioner, satte jag ihop en programpunkt om just science fiction och heavy metal på Fantastika. Allt tillsammans med min fellow rocker, Bellis!

Jag vill åka till Finncon för att jag är nyfiken på Finland, finska fans och för att kanske få min kopia av The Quantum Thief signerad. Är social och ganska väluppfostrad trots (eller kanske på grund av) att jag är ett metalhead, och väljer ni att skicka mig hoppas jag på att kunna representera Sverigefandom på ett entusiastiskt och positivt sätt!

Olov Livendahl

Jag är en sådan där filur som genast kände att fandom består av min typ av folk, min stam om ni så vill. Min första kongress var Kontext i Uppsala 2008 och sen dess har jag bloggat som en av skribenterna på Drömmarnas berg och tilldelats Vittfarnepriset. Då jag är bosatt i Östersund är jag mest aktiv som fan (i dubbel bemärkelse?) på nätet. Det skulle vara roligt att åka till Jyväskylä, träffa en massa finska fans, uppleva ett Finncon (som jag hört mycket gott om) och sedan skriva en lång och spretig kongressrapport!

Anders Holmström

Utomlands är han känd som ”the Suave Swede” – men först lärde vi känna honom som mannen som tog att ha roligt på fullt allvar: fan sedan länge med en bakgrund i Tolkienfandoms absurdistflygel. Fanzines, kongresser, utklädning, bokförsäljning, steampunk, stöd åt fanfonder: Anders har allt detta och mer därtill på sitt samvete. När tid och pengar tillät träffade vi honom på brittiska kongresser där han gav oss spänning, äventyr och riktigt vilda upptåg i såväl baren som programmet. På begäran spelade han till och med upp de fanhistoriska ”Toppling Swedes”. Numera är han en internationell ölmänniska som generöst och med sakkunskap delar ut underbara drycker där han passerar. /Claire Brialey

Åter till instruktionerna för att rösta.